Eating lunch with Mikkeller Bar’s Petra Öhman

Idag käkade jag lunch på vegetariska restaurangen LaoWai med Petra Öhman, barchef på Mikkeller Bar Stockholm. Hon är sitt sedvanliga lugn och småskrattar, men med endast några dagar kvar till premiären på lördag den 15 mars, medger hon att det är tokmycket just nu. -”Det är mycket nu, vi kommer klara det på håret”. Petra som verkligen inte är någon gröngöling i gamet, har ett imponerade cv bland Stockholms bästa ölkrogar, däribland PressklubbenOliver TwistBishop Arms Linnégatan och Folkungagatan och senast en snabb sejour på Bierhaus. Hur känns det att få jobba med ett känt varumärke som Mikkeller denna gång? – ”Med Mikkeller Bar kommer Stockholm befästa sin plats som en av världens bästa ölstäder. Att få vara med på denna resa känns galet kul.”

Efter lunchen tog vi en promenad bort till baren och kikade in medan byggnationen pågick i full fart. Jag har lovat att inte avslöja för mycket men kan säga att det kommer bli ganska litet men gemytligt, mycket lila, en del vit och stora speglar. Liksom varje bar i Mikkellers kedja får även denna sin egna prägel. Apropå särprägel så fick också chansen att hälsa på Keith Shore, Mikkellers egna formgivare, som var fullt fokuserad på att få till de stiltypiska Mikkellergubbarna på väggarna i lokalen. Väggmålningarna kommer bli så bra.

Vid lunch lördag slår dörrarna upp och då ger dom bort hela 1000 öl gratis. När gratisölen är slut öppnar Petra 20 speciellt utvalda och ovanliga öl på fat. Det här missar jag eftersom jag är i Bryssel, men du får inte gå miste om denna historiska baröppning!

Today I had lunch with bar manager Petra Öhman of Mikkeller Bar Stockholm at vegetarian reastaurant LaoWai. Although she looks her usual calm and smiles, with only days left to the grand opening on Saturday 15 March, she does admit that things are a bit stressful. -”Yes we’re busy at the moment, but we’ll make it just on time for Saturday”. Petra, not new to the Stockholm bar scene, has an impressive track record having worked at PressklubbenOliver TwistBishop Arms Linnégatan and Folkungagatan and lately a short spell at Bierhaus. How does it feel working for such a well-known brand as Mikkeller now? -”With Mikkeller Bar, Stockholm will once again confirm its position as one of the best cities for beer in the world. Being a part of all this is of course extremely fun”.

After finishing lunch we strolled the short distance to the bar to have a look at the renovation taking place. I’ve promised not to disclose to much, but I can tell you it’s going to be rather small, very purple, some whites and lots of mirrors. Like every other Mikkeller bar this one also has its very own and unique character. By chance I also got to say hi to Keith Shore, Art Director at Mikkeller, who was busy painting his now iconic ”Mikkeller men” on the walls of the bar.

Doors open at noon on Saturday and first out they plan to give away 1000 beers for free. Once the free beer is finished, Petra will unleash some 20 rare and special beers on tap. Since I’m in Brussels I’ll miss all this fun, you can’t sleep on this though!

With the number of taps in the bar being 20 I found it a bit odd that the draft list should be numbered all the way to 21. Well, I suppose only Petra knows what will happen there…

LOADING..