3 noga utvalda produkter

När jag väljer kött och fisk så är jag ytterst noga med att det är högsta klass när det gäller smak, men jag tycker också att det är viktig att hela produktionen håller prima kvalitet. Och jag äter hellre kött och fisk sällan och då bara väljer det bästa. Är dålig på desserter, men när jag väl vill ha efterrätt så väljer jag så naturliga råvaror som möjligt. Här är mina tre favoritprodukter just nu, som är underbart goda och producerade på allra bästa sätt.

kott

Hos Hälsingestintan är djuren slaktade på sin hemgård i Hälsingestintans eget mobila slakteri. Hela processen från födsel till slakt ska vara så stressfri och lugn som möjligt för djuret. Med Hälsingestintans nya unika spårbarhet på kött kan konsumenten dessutom enkelt se hela kedjan från gården till butiken direkt i sin telefon.

salma
Salmalax är en odlad norsk lax som förpackas inom fyra timmar efter det att den fångats. Laxen filéas omgående och säljs skinn- och benfri. Genom den snabba hanteringen får man en unik smak och konsistens – och väl värd sitt pris. Det innebär att man kan äta den rå utan att behöva frysa in den. Man får alltså direkt färsk fisk som man kan tillaga i ett nafs. Den håller så hög klass att den passar perfekt som sushi och sashimi, många lyxkrogar har den på sina menyer. Och när man väl smakat Salmalax vill man inte ha någon annan lax.

glass
Mormor Magdas därproducerade glass är lokalt producerade på äkta råvaror. De skedfyller för hand varje burk med glass som är helt fri från konserveringsmedel och tillsatser – något som är unikt på marknaden idag. Förutom kvalitativa råvaror så har Mormor Magdas glass många spännande och oväntade smakupplevelser, dessutom får man veta var exakt ingredienserna kommer i från. Det går att hitta såväl mejerifria glassar samt helt veganska. Min favorit är lakrits med hallon och havssalt.

 

LOADING..