Påsköl, vin till påsklamm, bästa osten till påskbordet…och framtidsplaner!

Erica Landin

Det är snart påsk och jag funderar som mest på vad det blir för påsköl till påskbordet och vilket vin jag ska välja till påsklamm. Är ju galen i lamm, med färska örter och vitlök, tillagat låååångsamt i ugn. Men i år tänker jag även mycket på ost.

Som ni kanske har märkt har jag inte skrivit här på ett tag. Det är för att jag har förhandlat om att bli vinexpert för den nya sajten Älskade Ost, om (föga förvånande) ost.

Från och med nu kommer jag skriva om ost och vin i kombination på Älskade Ost minst en gång i veckan. Hoppas få se er även där! Börjar med en urgod pecorino till samma härliga chianti som får matcha mitt påsklamm. Sedan finns ett inlägg om hur osten och Frankrike bidrog till mitt yrkesval som vinskribent. Dessutom ligger här ett förslag på ett riktigt gott påsköl som passar alldeles förträffligt till påskmat och till en vällagrad gouda på fruk- och nötbröd.

Påsköl ost Gouda bröd uppifrån horisontal Erica Landin

På min gamla blogg, twosisterswinetripping.com, kommer jag skriva mer generellt om vin, på engelska, så länge tills jag valt en ny plattform. Det är där jag kommer skriva mer om min nya bana – har nämligen ansökt till vinmakarprogrammet på UC Davis i Kalifornien! Vill dessutom göra vin igen i höst och kanske skriva en bok över sommaren. En novell, i vinmiljö. Stay tuned!

Jag tackar varmast för de här fina åren på Allt om Mat och hoppas ni följer med mig framöver på min resa genom vinvärlden!
Glad påsk och kramar,
Erica