Nya favoritrestauranger i NYC

Erica Landin

Varje gång jag är i New York hittar jag nya favoritkrogar. Ibland undrar jag hur mycket man kan äta i staden som aldrig sover. Kanske är det därför den inte sover – måste smälta maten?

Under en vecka i NYC (salig blandning jobb, pressmöten och häng med lillasyrran) hann jag med en del. För ovanlighetens skull blev det återbesök hos några favoriter i West Village – glutenfri pizza på Wild på Hudson, biff & ägg till frukost på Doma na Rohu på 7:e avenyn,  braziliansk fiskgryta med tillhörande caipirinha hos Casa på Bedford.

Nedan några nya upptäckter.

IMG_0033.JPG

IMG_0031.JPG

Stilige ”hipsterbartendern” på franskinspirerade Buvette visade sig vara svenske restaurangchefen Håkan, emigrerad för 20 år sedan. Älskade detaljerna som papperssugrör i ingefärsläsken, ägg i papper i ett fint ställ, juice serverad i små glasflaskor… Huvudrätterna (i mitt fall en kycklingsallad) var förvånansvärt små för priset men det kanske bara var bra med tanke på hur mycket man äter. Gav ju också plats för en kaffe med tyngsta möjliga chokladpudding med vispgrädde efter maten. I princip en slev chokladtryffelsmet…

IMG_0035.JPG

På Corkbuzz vid Union Square kan man köra vinprovning på måndagar och torsdagar (och champagne är halva priset till lördagsbrunch och efter 22!)  Jag höll en egen vinprovning och träffade bland annat de här två herrarna nedan – till vänster tredje generationens vinhandlare på Empire och till höger en redaktör på Wine Spectator. Vi ”råkade” göra slut på flaskan Comtes i förgrunden…

IMG_0004.JPG

IMG_9927.JPGSist men inte minst kan jag inte låta bli att lägga upp en bild från caféet Sweet Revenge – sättet de dekorerar sina cupcakes är så snyggt! Den mörka heter Dirty och den vita Pure. Vi behöver inte gå in på vilken som är min favorit… 😉