Mitt eget vin – första glaset!!!

Erica Landin

Det luktar badboll, sa mamma. Bensinmack! sa syrran och pappa följde upp med ”läkarmottagning”. Vid det här laget var jag inte helt nöjd med livet – de var de första som testade mitt eget vin. Det jag hade gjort för hand med blod, svett och tårar (nåja, tårarna kom väl först nu). IMG_9596.JPG

Men tänk, det smakade utsökt. Riktigt gott. Djupt lila, intensiva smaker av mörka bär och plommon, lite blommighet och fina tanniner. Några udda smaker kan ha kommit från att vinet tappades på provflaska för två dagar sedan, fick några droppar svavel och slängdes i en resväska. Det blev bättre med luft. På lillasyrrans födelsedagsmiddag (i träningskläder), till ett grymt grillat lamm, testade vi det hela. Visst, vinet är fortfarande ungt men det blev bra! När han slutade prata om tvål (det försvann)

sa min far med lite allvar ”där har du en framtid”. Jag rodnar och hoppas han har rätt 🙂

Vinet släpps i april när den har lugnat ned sig, bara 200 flaskor, efter sista artikeln i Sveriges största vintidning… Förslag på namn mottages tacksammast!!

IMG_9484.JPG