Nytt liv. Watch out California.

Erica Landin

Oj. Jag sitter på ett hotellrum i Madrid och tittar på min kalender. Om nio veckor på dagen ska jag nämligen flytta till Kalifornien. Till ”Wine Country”. Tanken har legat och grott i bakhuvudet nästan ända sedan första dagen i Sonoma med mitt eget vin. När det regnade igår och jag stod i kön på ICA bestämde jag mig. Köpte biljetten på studs. Det är så man får någonting att faktiskt bli av istället för en fin liten dröm antar jag för det går helt klart att fundera på vad man vill i månader och år.

Flera av er som har läst bloggen har påpekat hur lycklig jag verkade vara på vingården. Det var jag också, på ett helt annat sätt än man kan vara när gråväder, kontorsarbete och rutiner tar gnistan och stänger in den i ett litet hörn. Faktiskt helt tillfreds med varje minut, jag tänkte inte så mycket på det utan bara ”var”. Nu blev jag förvisso en mycket lyckligare person redan för ett par år sedan när jag lämnade karriären som aktieanalytiker av biotechbolag bakom mig för kärleken till vinet. Att flytta till ett vinområde är bara ett naturligt steg närmre det liv jag tror ger mig flest glada dagar på ett år och mest tillfredsställelse över lag. Vad jag ska göra, var jag ska bo (och hur man hittar en överkomlig bil!) – det vet jag inte. Men ni får följa med på resan. Den som kanske, med mycket tur och hårt arbete, en dag om många, många år slutar med en egen vingård. Så ser det i alla fall ut i mina drömmar.

Nu är det dags att uppfylla steg ett av drömmen. En bostad nära vinrankorna. California Dreamin’