Solig söndagskaka

Erica Landin

Mina vänner tycker att jag borde ställa upp i någon av alla matlagningstävlingar på TV. Är inte helt säker på hur det skulle gå – matlagning på tid enligt någon annans recept tenderar att göra mig stressad och när jag är stressad blir det kaos och blir det kaos blir jag mer än lovligt kort i tonen mot omgivningen… Nåja.

Hursomhelst skickade min vän Jonas mig anmälningsformuläret till Hela Sverige Bakar. När jag var liten ville jag bli konditor så helt fel är det väl inte. Mina bak-resultat tenderar dock att bli väldigt goda medan utseendet lämnar en del övrigt att önska. Med ansökan skulle man skicka en bild. Hm. Fick ställa mig och baka lite alltså. Eftersom jag försöker minimera socker och vetemjöl är det här en kaka med botten på mandel- och kokosmjöl med en fyllning på hemmagjord ”citruscurd”, grädde och grekisk yoghurt. Dekorationen krävde socker – det är kanderade blodapelsinskivor. Lite kokos på det. Fortfarande rustik, som mina bakverk brukar vara, men färgglad. Vad tror ni?