Halloween!

Monika Ahlberg

Nu är det pumpornas tid!

Och lite kul är det ju att vi ibland, som idag kan skapa i köket utan att laga mat!

IMG_9342

Och bästa tipset till att lyckas med pumpan i det här sammanhanget är en glasskopa!

Pumpa Hallowen

Skär av ett lock och gröp sedan så mycket du kan!

Och se där!

Nu är det klart!

Pumpor Halloween

 

Pasta, men ändå inte pasta och gott ändå!

I går kväll åt vi riktigt gott!

En grön fettuccine av sojabönor!

Lite skeptisk närmade sig en pastaälskare som jag denna produkt, men oj! vad gott det blev!

Vad som behövs är, en rejäl klick smör, en kruka salvia och vitlök.

Värm, fräs, på inte allt för hög värme i några minuter.

IMG_9321

Koka pastan!

Blanda den nykokta bönpastan med den smörfrästa salvian och vitlöken. Riv till sist över massor av parmesan!

IMG_9323

Och äntligen fick jag god användning av Strimlis!

Strimlis:parmesan

En fantastiskt kul liten makapär, som ser ut som en potatisskalare men strimlar och dekorerar av sig själv!

Strimlis

Veckans samtal!

Monika Ahlberg

Veckans samtal är en pod som en ung ambitiös kille vid namn Johan Ahlberg skapat. (Nej, vi är inte släkt!) Varje vecka möter Johan en person för ett samtal och idag är det mig han möter!

Vill ni lyssna kan ni göra det via I-tunes. Klicka bara här!

Torskbollar!

Monika Ahlberg

Häromdagen blev det en kär, gammal favorit till middag!

Sidan 72 i min bok ”Monikas Vardagsmat”, Torskbollar!

Torskbollar, Monika Ahlberg

Detta, Kära vänner, är en ljuvlig rätt. Het och len på samma gång! Lätt- och snabblagad samt en av de få fiskrätter jag vet som blir goda av ett fryst torskblock!

Dessutom är den det bästa sättet att lura barn äta fisk!

Receptet finns här.

 

Middag på TG och bubbel för Ulrika!

Monika Ahlberg

Igår hade vi en trevlig middag på Thielska Galleriet.

Och dukningen fick sannerligen god hjälp av det vackra ljuset!

Dukning Thielska Galleriet

Och succén var nog de limemarinerade räkorna!

IMG_9241

Och den gröna sparrisen med olivolja, salt, citron, ugnstorkad parmaskinka och flisad parmesanost!

Sparris med olivolja, citron, salt, ugnstorkad parmaskinka och flisad parmesanost

Och idag fyllde Ulrika år!

Det vankades bubbel på Bouqerian i Moodgallerian.

Och vad är en bättre present än världens bästa pasta och en smarrig kakbok till en som ägnar sig åt dieter hela dagarna;)!

IMG_9246

Signerad dessutom!

Ulrika Davidsson Monika Ahlberg

Nu är jag alldeles säker på att Ulrika får ett gott liv!

Och allt fick plats i den fina påsen ”wearitlikeastar”!

wearitlikeastar

Gott plock till mingel!

Monika Ahlberg

Vårt vernissage på Thielska galleriet blev mycket lyckat!

Vi serverade gott plock till ädla drycker! Deesa plockrätter är superenkla, vackra och mycket, mycket goda!

Coctailmozzarella beströdd med fint hackad soltorkad tomat och klippt gräslök till det röda vinet!

IMG_911mozzarella drosty hof

Kallrökt lax med gurka och syltad ingefära till Cavan!

IMG_9117

IMG_9145

Och sist men inte minst!

Anklevermousse med stjärnanissyltad päronklyfta och rödlökscumberland till den goda ölen!

IMG_9121

Primator

Vernissage och kanelbullens dag!

Monika Ahlberg

Kära vänner!

Idag hade vi en del att fira!

Ny utställning öppnade på Thielska Galleriet!

Och vi smygstartade lite igår med ett fantastiskt trevligt vernissage!

IMG_9192

Och idag strömmade folket in!

Och alla kunde njuta av nybakade kanelbullar!

IMG_9197

Det var ju dessutom kanelbullens dag!

Bokmässan 2014!

Monika Ahlberg

Härliga dagar på årets händelse för oss som skriver böcker!

Bokmässan är och kommer att förbli ett fenomen!

Enda gången där högt och lågt i bokvärlden värderas lika. Och för oss som skriver böcker blir det ett ypperligt tillfälle att träffas, ja det är faktiskt som en stor, härlig firmafest samtidigt som vi kan möta våra läsare!

Tusen tack alla ni som kom och träffade mig, tog en kakbit och köpte min bok!

IMG_9074

 

Monika Ahlberg

Och det finns plats för många kära återseenden och glada skratt!

IMG_9065

Och upplevelser!

Förlagsmiddagen igår kväll intogs på självaste Ostindiefararen!

ostindiefararen

Och ni som inte hann till mässan men ändå känner er sugna på att baka ur min bok:

Glöm inte Allt om Mats generösa erbjudande:

6 nummer av Allt Om Mat PLUS min bok ”Kakor- små och mjuka” för endast 149 kr!

Kakor- små och mjuka

Bara att klicka här och slå till!