Veckans samtal!

Monika Ahlberg

Veckans samtal är en pod som en ung ambitiös kille vid namn Johan Ahlberg skapat. (Nej, vi är inte släkt!) Varje vecka möter Johan en person för ett samtal och idag är det mig han möter!

Vill ni lyssna kan ni göra det via I-tunes. Klicka bara här!

Torskbollar!

Monika Ahlberg

Häromdagen blev det en kär, gammal favorit till middag!

Sidan 72 i min bok ”Monikas Vardagsmat”, Torskbollar!

Torskbollar, Monika Ahlberg

Detta, Kära vänner, är en ljuvlig rätt. Het och len på samma gång! Lätt- och snabblagad samt en av de få fiskrätter jag vet som blir goda av ett fryst torskblock!

Dessutom är den det bästa sättet att lura barn äta fisk!

Receptet finns här.

 

Middag på TG och bubbel för Ulrika!

Monika Ahlberg

Igår hade vi en trevlig middag på Thielska Galleriet.

Och dukningen fick sannerligen god hjälp av det vackra ljuset!

Dukning Thielska Galleriet

Och succén var nog de limemarinerade räkorna!

IMG_9241

Och den gröna sparrisen med olivolja, salt, citron, ugnstorkad parmaskinka och flisad parmesanost!

Sparris med olivolja, citron, salt, ugnstorkad parmaskinka och flisad parmesanost

Och idag fyllde Ulrika år!

Det vankades bubbel på Bouqerian i Moodgallerian.

Och vad är en bättre present än världens bästa pasta och en smarrig kakbok till en som ägnar sig åt dieter hela dagarna;)!

IMG_9246

Signerad dessutom!

Ulrika Davidsson Monika Ahlberg

Nu är jag alldeles säker på att Ulrika får ett gott liv!

Och allt fick plats i den fina påsen ”wearitlikeastar”!

wearitlikeastar

Gott plock till mingel!

Monika Ahlberg

Vårt vernissage på Thielska galleriet blev mycket lyckat!

Vi serverade gott plock till ädla drycker! Deesa plockrätter är superenkla, vackra och mycket, mycket goda!

Coctailmozzarella beströdd med fint hackad soltorkad tomat och klippt gräslök till det röda vinet!

IMG_911mozzarella drosty hof

Kallrökt lax med gurka och syltad ingefära till Cavan!

IMG_9117

IMG_9145

Och sist men inte minst!

Anklevermousse med stjärnanissyltad päronklyfta och rödlökscumberland till den goda ölen!

IMG_9121

Primator

Vernissage och kanelbullens dag!

Monika Ahlberg

Kära vänner!

Idag hade vi en del att fira!

Ny utställning öppnade på Thielska Galleriet!

Och vi smygstartade lite igår med ett fantastiskt trevligt vernissage!

IMG_9192

Och idag strömmade folket in!

Och alla kunde njuta av nybakade kanelbullar!

IMG_9197

Det var ju dessutom kanelbullens dag!

Bokmässan 2014!

Monika Ahlberg

Härliga dagar på årets händelse för oss som skriver böcker!

Bokmässan är och kommer att förbli ett fenomen!

Enda gången där högt och lågt i bokvärlden värderas lika. Och för oss som skriver böcker blir det ett ypperligt tillfälle att träffas, ja det är faktiskt som en stor, härlig firmafest samtidigt som vi kan möta våra läsare!

Tusen tack alla ni som kom och träffade mig, tog en kakbit och köpte min bok!

IMG_9074

 

Monika Ahlberg

Och det finns plats för många kära återseenden och glada skratt!

IMG_9065

Och upplevelser!

Förlagsmiddagen igår kväll intogs på självaste Ostindiefararen!

ostindiefararen

Och ni som inte hann till mässan men ändå känner er sugna på att baka ur min bok:

Glöm inte Allt om Mats generösa erbjudande:

6 nummer av Allt Om Mat PLUS min bok ”Kakor- små och mjuka” för endast 149 kr!

Kakor- små och mjuka

Bara att klicka här och slå till!

Mot Bokmässan!

Monika Ahlberg

Då var det åter dags att styra kosan till Göteborg och den underbara företeelsen, Bokmässan!

Varmt Välkomna att träffa mig i Bokförlagets Linds monter B08:02 enligt nedan:

Torsdag: 17.00-17.30

Fredag: 14.30-15.00 samt 17.30-18.00

Lördag: 13.00-13,30 samt 16.30-17.00

Säkerligen finns jag ”around”  även andra tider, Varmt Välkomna!

Och igår kväll hade vi en trevlig middag i Göteborgsk anda!

Glenn och Glenn och jag i mitt kök!

Glenn och Glenn

Pasta Vongole!

Monika Ahlberg

Häromdagen fann jag fina hjärtmusslor i frysdisken. Och genast tänkte jag ”spagetti vongole”!

Väl hemma inser jag att jag är utan spagetti men väl utrustad med min gode vän Glenn Strömbergs pasta!

Den finns här hemma i alla former eftersom kartongerna med pasta dessutom är, som bekant mitt vardagsrumsbord!

Jag hittade den smala platta, Fresine och den passade perfekt!

Pasta Vongole

Vad som behövs är pasta, hjärtmusslor, smör, grädde, en chili, ett par vitlöksklyftor!

Sedan är ni hemma!

Mums!

En middag i Ernest Thiels anda!

Monika Ahlberg

Igår lagade vi en måltid i Ernest Thiels anda på Thielska Galleriet!

Bubblet intogs på trappan med en fantastisk vy över den vackra skulpturparken!

IMG_9001

Och inte bara middagen gick i Thiels anda!

Vi fick dessutom nöjet att servera den en trappa upp i den vackra matsalen, hur pampigt som helst!

Förrätten blev en soppa såklart!

Och då av kantareller som Ernest var mycket förtjust i. Jag kunde dock inte låta bli att ackompanjera den med en liten sidesallad av späda jungfrublad toppad med en halstrad pilgrimsmussla och en färskostboll.

Varmrätten blev stek!

En rosastekt kalvstek, innertemperatur 70°, lite vila och sedan uppskuren i tunna skivor. Till detta serverades en härlig gräddsås på mammas vis, kokt potatis, svartvinbärsgelé och pressgurka!

inlagd gurka:pressgurka

INLAGD GURKA

1 gurka

3 kvistar persilja

LAG

1 1/2 dl vatten

4 msk ättikssprit (12%)

4 msk strösocker

Salt och nymalen svartpeppar

Skala gurkan lätt och skiva den tunt med en osthyvel.

Blanda samman ingredienserna till lagen och rör så att sockret löser sig.

lägg gurkan i en skål och häll över lagen. Låt stå och gotta till sig.

Garnera med persilja och servera!