Laktosfri och vegansk glassnyhet från GB – vi har testat!

16 februari 2017 Skriv en kommentar
Allmänt / Mat

Glassnyheter från GB Glace för veganer, glutenfria och laktosintoleranta.
Glassnyheter från GB Glace för veganer, glutenfria och laktosintoleranta.

I årets skörd av nya glassar var dessa två de enda som kunde falla laktosintoleranta och veganer på läppen. Spontant blir jag förbaskad redan vid åsynen. Nog finns det väl fler ballongmagar än jag som längtar efter kolasås, chokladglass och jordnötter i sin glass? Vaniljglass med chokladrippel känns inte så fantasifullt. Mitt testteam Otto och Nils ställde så klart upp och provade nyheterna med mig.

Vi började med den finska glassen Mintchoklad (21 kronor). Överraskande god tyckte jag. Chokladen högst upp på struten smälter föredömligt fort. Nils misstänkte att det är som det brukar med glasstrutar: det göttaste finns på toppen och ganska snart tar det slut och då är det inte roligt längre.

Nils Erlandsson har testat glassar förut. Precis som han anade så fanns det bara choklad på toppen av struten.
Nils Erlandsson har testat glassar förut. Precis som han anade så fanns det bara choklad på toppen av struten.

Nils hade rätt. Vi tyckte att själva glassen hade fin fräschör av mint och att struten var godkänd, men det här med att chokladen tar slut redan efter toppen duger ju inte! Betygen blev lite blandade, Otto gav 2 svaga gafflar, medan en besviken Nils ändå gav den 3. Jag får nog också ge den 3 väl godkända gafflar tack vare att glassen var så gräddig.

Nästa glass var Choice (23 kronor), majsstrut, risglass och härligt kläggig chokladfyllning. Även här smälter det hårda chokladhöljet direkt i munnen. Perfekt. Och! Även om jag längtar efter kolasås, jordnötter, marshmallows och chokladglass får jag hålla med om att här har de minsann inte snålat med fyllningen! Fyra gafflar av mig och Nils, tre från Otto.

"Jag behöver inte ens spela glad!" Lycka är när fyllningen följer med längst ner i struten!
”Jag behöver inte ens spela glad!” Lycka är när fyllningen följer med längst ner i struten!