GÖTEBOOOORG!

GÖTEBOOOORG!!! Eskobar har anlänt Göteborg för kvällens konsert, bara tre kvar för vår del nu…

Snart är det dags för soundcheck, men så klart hinner jag droppa in ett recept först, matnörd som jag är!! Här kommer en riktigt klassiker för min del, hur lätt som helst, blir oslagbart gott och alla kan göra sin egen variant med önskade ingredienser osv.

Smöra varsitt folieark. Dela kall kokt färskpotatis och lägg ovanpå smöret. Lägg på en fin fiskfilé, gärna torsk. Krydda rejält med havssalt och svartpeppar. Toppa med tomatskivor, skivad lök, lite zucchini, rikligt med dill, citron och ytterligare smörklickar. Peppra ytterligare och strö över en nypa havssalt. Vik ihop till ett tätt paket och lägg i ytterligare ett folieark som viks ihop och försluts. Lägg på grillen på mediumvärme i cirka 10 minuter. Klart!

Livet blir sällan mer njutningsfyllt än så!! Gläääädje!!

fisk i folie, fiskpaket, fisk på grillen, grillad fisk, lyxlagat, eskobar, roxetteI morgon är det Stockholm som gäller, tills dess – njut av livet!!! :-)
//Frederik

Whisky & Öl

Under den långa turnén har vi så klart haft förmånen att provsmaka en hel del olika sorters öl och även några whisky.

svinninge bullet, svinninge ölkompani, nils oscar, frederik zäll

Förutom mitt eget öl Svinninge Bullet så har en annan svensk legat bra till hos oss, nämligen Södra Maltfabrikens finfina Almighty gått mycket väl hem. En American Pale Ale med rund och mjuk beska, ljust bärnstensfärgad, på grund av en lättrostad malt gissar jag, som ger en fint brödig underton. Riktigt fin, tack för den!! :-)

södra maltfabriken, almight, american pale ale, apa, lyxlagat

En annan riktigt trevlig bekantskap är whiskyn Jura Diurach’s Own 16 yo som varit med oss på hela resan. En riktigt fin och härligt omfamnande rund smak med tydlig karaktär av fat, trä, choklad, smörkola och kryddig vanilj. Otroligt fin måste jag säga. En toppenwhisky att avsluta den sena sommarmiddagen med. Glädje!

jura, diuriach's own, 16 yo, whisky, frederik zäll, lyxlagat

//Frederik

Eskobar, Roxette – Kungligt i Kalmar

Hej gott folk,

En hastig rapport nyligen utflugen ur turnébussen, vi är klara med övriga europa och nu återstår fem Sverigekonserter för Eskobar & Roxette. Kalmar var anhalt nummer ett och vilken kväll det blev, jisses!!

kalmar, fredriksskans, eskobar, roxette, frederik zäll, lyxlagat, kronprinsessan victoria, prins carl-philip, prinsessan sofia, prins daniel

Efter konserten som för vår del var magiskt fin med ett otroligt ljuvligt mottagande fick vi dessutom finbesök backstage.

kalmar, fredriksskans, eskobar, roxette, frederik zäll, lyxlagat, kronprinsessan victoria, prins carl-philip, prinsessan sofia, prins daniel

Stor glädje för fina ord och grymt trevligt ”efter-gig-snack” haha! :-) Denna turné är helt galen! Nu är det dock så att jag har två dagar ledigt för att ladda inför den sista repan som är Halmstad, Göteborg, Stockholm & Dalhalla.

Nu ska jag in till stan på ett spännande möte gällande web-tv och mat och därefter hoppas jag hinna teckna lite på bilderna till min andra barnbok om Drakarnas Land som är tänkt att släppas i höst. Om jag bara hinner, haha!!

I morgon tänkte jag berätta lite om drycker. Finfina sådana som testats under resan. Skål vänner!

//Frederik

 

Schweizare & BBQ

Frederik Zäll

Vi är sedan två dagar tillbaka i underbara Zürich, uppe på höjden bland de lyxigaste tänkbara villor och gårdar man kan tänka sig. Otroligt vackert, ljuvligt väder och dessutom stor pool backstage som vi kan njuta av, haha! I kväll är det gig här och direkt efter konserten drar vi mot Köpenhamn för att sedan flyga till London för sista giget i europasvängen. Vi har Sverige kvar därefter, men först några lediga dagar, puhh! :-)

I går hade vi besök av vår gamla konsertbokare i Schweiz vilket var mycket glädjande. Vi hade tyvärr fått den enda fula och oattraktiva platsen i hela Zürich att parkera vår Hymer på, men det stoppade inte oss, haha! Jag kan BBQ:a var som helst! :-)

bbq, weber, gaffeltruck, eskobar, zurich

Som tur var hade vi sprungit in på en liten butik och lyckats köpa på oss en del mat. Det blev några ryggbiffar, sallad, rödlök, tomat, potatis, salladslök, sour cream, chipotle hot sauce och lite annat.

hela ligan, eskobar, schweiz, weber, hymer

Glädjande nog hade Yves varit vänlig nog att ta med ett riktigt bra vin från hans hemstad Genève. L’esprit De Genève, ruskigt bra!

l'esprit de geneve

Nu måste jag dock dra! Middag sen gig, haha!! :-)

//Frederik

 

When in Vienna… :-)

Frederik Zäll

wienerschnitzel, lyxagat, frederik zäll, wien, eskobar

…och så har vi alltså lämnat München och landat med vår kära camper i Wien. Konstiga vägar tog oss hit kan man lugnt säga. En väldans massa vägar var avstängda i natt pga en rejäl storm som dragit ner kvistar och träd på över vägbanorna så vi fick åka på grusvägar genom majsfält och genom öde byar och grejjer. Kändes lite som en skräckfilm faktiskt, haha! Nu är vi dock alltså framme!!

Gig redan i kväll, så det blir inte så mycket sightseeing, men lite godsaker har man så klart på sin ”Bucket-list”. Vill ni inte ta er ända till Wien, men är ändå sugna på Wienerschnitzel så brukar jag göra så här;

wienerschnitzel, lyxagat, frederik zäll, wien, eskobar

WIENERSCHNITZEL

4 portioner

4 tjocka skivor kalvinnanlår á 200g
2 ägg
rågmjöl
ströbröd
Salt & svartpeppar
800 g kall, kokt potatis
2 citroner
2 dl mörk pilsner
1/2 tärning köttbuljong
ljus Maizena + vatten
En rejäl klick smör till stekning
Kapris, sardeller eller annat ni önskar

Börja med att banka ut köttskivorna försiktigt, men bestämt. Man kan använda en kastrull att banka med, men jag föredrar en köttklubba. Banka med den platta sidan av klubban och se till att det inte blir några hål rakt igenom köttbiten. Det är smidigt att täcka köttbiten med plastfilm innan bankandet börjar. Då klibbar inte köttet fast i klubban. Köttet ska bli riktigt, riktigt tunt.

När alla köttskivorna är utbankade till stora, tunna schnitzlar ska de dubbelpaneras. Vispa upp två ägg i en skål, strö ut en bra mängd rågmjöl i på ett fat och en lika stor mängd ströbröd på ytterligare ett fat. Krydda upp mjölet med några nypor salt och peppar.

Vänd skivorna först i mjölet sedan i ägget och till sist i ströbrödet.

Hetta upp en rejäl klick smör i en stor stekpanna, eller på ett stekbord. Tärna de kokta potatisarna och stek dem gyllene, håll dem varma under tiden schnitzlarna steks gyllenbruna.

Koka upp pilsnern tillsammans med den halva buljongtärningen. Låt koka sakta i några minuter. Klicka i lite smör, pressa i lite citron och vispa ner 1 tsk maizena utrört i 1 msk vatten. Låt såsen koka upp igen och smaka av med salt och peppar.

Servera de krispigt stekta schnitzlarna med potatistärningar, såsen och gärna massa ljuvliga gröna ärtor. Varsin fin klyfta citron och gärna lite kapris & sardell. Overkligt gott!

Ta hand om er vänner!