Svinninge Bullet Releasefest

Hej hej,

Eskobar har nu parkerat vår finfina Hymer i Stuttgart i löjligt stekande hetta. Vi anlände i går förmiddags och hade en ledig dag som spenderades i varsin solstol, under soltaket vid bilen. 35 i skuggan hade vi på eftermiddagen och värmen ska bli än kraftfullare ända tills på måndag har vi hört. Solskyddsfaktor hög… :-)

Vi avrundade ju i Mannheim med en helt grymt kul parkeringsplats-BBQ tillsammans med crew och band då vi firade att mitt öl Svinninge Bullet nu är släppt och finns på Systembolagets BS och på utvalda krogar. Just nu har första vändan gått åt, men fler flaskor är på väg till Systembolagets depå för beställning.

svinninge bullet, hymer, lyxlagat, svinninge ölkompani, nils oscar, frederik zäll

På Webern hade jag fixat coca-colamarinerade fläskfiléer som sedan skivades i lövtunna skivor och serverades i amerikanska hot dog buns tillsammans med strimlad vitkål, finhackad chili, hemmagjord bbq-sås, majonnäs, skivad lök, tomat och så klart en Svinninge Bullet Premium Pale Ale. :-)

Hemmagjord BBQ-sås slänger man ihop hur lätt som helst. Denna gång gjorde jag följande;

Finhacka en gul lök och två klyftor vitlök. Hetta upp rapsolja i en stor kastrull och blondera löken. Den ska inte få färg. Slå på ca 500g krossade tomater och lägg i 2 chipotles. Vänd ner 2-3 msk rödvinsvinäger, en rejäl näve muscovadosocker, salt och svartpeppar. Rör runt under uppkok, låt sedan sjuda på svag värme i 2 – 3 timmar. Tillsätt vatten om den kokar ner för mycket. Smaka av under tiden. Viktigt med en bra BBQ-sås är hög sötma, men även en fin sälta och syra från vinägern. Och så klart hettan från chipotlen. Ni bestämmer givetvis själva när den är perfekt för er! Smiley smile

Skål och ta hand om er, höres inom kort!

//Frederik Zäll – Eskobar

Dresden, sedan Mannheim

Frederik Zäll

I förrgår spelade vi i Dresden, en utomhuskonsert som var en otroligt mäktig upplevelse för oss. Många, många tusen fanns i publiken och gav oss ett otroligt varmt mottagande. Efter den solskenssagan packade vi in oss i vår Hymer och rullade till Mannheim dit vi anlände i går vid lunchtid. Kvällen var tom i kalendern, så det var till att plocka fram Webern så klart och gott blev det!! :-)

beef, skewers, weber, lyxlagat, frederik zäll, grillspett, bbq

Vad grillades då..? Jo, eftersom butiksutbudet var ngt begränsat här vid arenan så får man tänka till rejält, men det blev sannerligen bra. Jag köpte 2 fina skivor rib eye och penslade dem med en olja som jag blandat enligt följande;

2 msk rapsolja
1 msk rödvinsvinäger
2 klyftor vitlök, pressade
1 msk honung
1/2 msk salt
2 tsk svartpeppar
2 rejäla nypor chiliflingor, riktigt heta

Därefter trädde jag upp bitar på spett och varvade med färsk chili och rödlök. Använder ni träspett så kan det vara smart att linda in ändarna i folie.

Tänd grillen och max dess temperatur, gärna över 300°C. Lägg på ett folieark med rökträ, jag använde Mesquite. När det bolmar, lägg på ytterligare rökträ och spetten. Grilla hastigt i en väldans massa rök runt om, lägg spetten på indirekt värme och låt dem rökas i ytterligare 2 – 3 minuter. Pressa över citron och servera i pitabröd med strimlad vitkål, tomat, lök, majs, vitlökssås och en god pils!

beef, skewers, weber, lyxlagat, frederik zäll, grillspett, bbq

I kväll är det alltså gig i Mannheim , SAP Arena! Glädjeliv!!! :-)

eskobar

…then we take Berlin

Japp, Eskobar & Roxette har landat i Berlin, på O2 World Arena. Om jag ska förtydliga så har jag ingen aning om Roxette har landat ännu och vi kom med husbil till campingen igår, haha!! Dock är nu hela scenbygget i full fart och vi håller på att installera oss i logen.

o2 arena berlin eskobar lyxlagat hymer roxette

Gårdagen handlade om resa och camping. Framåt eftermiddag kom en fotograf till oss som gör ett stort jobb om hela Roxettes världsturné och plåtade Eskobars turnéliv. I sann Lyxlagat-anda hade jag plockat fram stora Webern och grillade loss lite Mexican/Texas-BBQ.

flaskfile, mexican, texas, bbq, lyxlagat, hymer, eskobar

Jag marinerade en finfin och välputsad fläskfilé i;

3 msk rapsolja
2 msk rödvinsvinäger
1/2 dl ljus lager
1 nypa chiliflingor
1 fint skivad klyfta vitlök
svartpeppar & salt
3 msk BBQ-rub

BBQ-rubben gör ni helst själva (stor batch, håller i burk läääänge…)

3 msk paprikapulver
1 msk smoked paprika
1/2 msk cayennepeppar
1 msk lökpulver
1 msk vitlökspulver
2 msk sellerisalt
2 tsk nymald svartpeppar

Efter sisådär 4 timmar i dubbla plastpåsar där köttet och marinaden gosat så tändes grillen. Alla briketter på ena sidan. När briketterna hettats upp och blivit glödande orange/grå, lägg på ett stort foliepaket fyllt med Mesquite rökflis. Lägg locket på grillen, alla spjäll öppna, och invänta mäktigt bolmande och magisk doft. Lägg då köttet på direkt värme och grilla till finfina ränder runt om. Flytta sedan köttet till sidan på indirekt värme. Se till att det finns rikligt med rökflis. Täck med lock och låt köttet rökas i 10 minuter.

Vila köttet i 5 minuter på skärbrädan innan det trancheras i tunna, tunna skivor. Pressa lime över köttet och håll det sedan varmt i folie.

flaskfile, mexican, texas, bbq, lyxlagat, hymer, eskobar

Servera bums med tortillas, limeklyftor, majs, gräddfil, Louisiana Hot Sauce, färsk chili, rödlök, sallad, riven cheddar, tomat eller vad ni än helst önskar. En kall lättdrucken lager till, välkyld, sitter som en smäck till den smakrika och kryddiga maten.

TexMex-BBQ på Eskobariska! Haha! :-)

//Frederik

Svinninge Bullet, nu!!!!!

Frederik Zäll

Hej vänner,

Eskobar är nu i Berlin och vi är faktiskt lediga från spelandet idag. Dock så står en del promo på schemat, men den görs från vår Hymer husbil på campingen där jag just preppat maten, det blir Webergrillat så klart. Tog med stora grillen denna gång, crew och band verkar vilja äta hos oss mer och mer, haha!  

 

I morgon återkommer jag med recept och rapport gällande kvällens BBQ med mexikansk flirt. Idag vill jag dock säga grattis till mig själv och alla dom passerar Åkersberga inom kort. Det är nämligen så att Restaurang KlappbrRestaurang Klappbrygganyggan i Åkersberga blir först ut i Sverige att servera mitt öl Svinninge Bullet. Redan till helgen är det tänkt att premiäras. Stor glädje! Alla Åkersbergabor måste alltså dit!! :-) 

  

Den 1a juli kan man beställa mitt öl på Systembolaget. Svinninge Bullet (nr 30531) från Svinninge Ölkompani, bryggd och producerad av mig & fantastiska Nils Oscar. Läs mer om Svinninge Bullet på Systembolagets hemsida.

Hamburgare i Hamburg

Frederik Zäll

arrows eskobar

Men se god dag! Eskobar här igen, denna gång live från Hamburg och O2 World Arena. Framåt 20.00 i kväll står vi på scenen inför löjligt många tusen åskådare, helt overkligt kul! Som tur är så får vi bra hjälp att hitta rätt väg, bild ovan visar vägen till ALLT!! Haha!!

Så klart hinner vi med lite mat innan gig och i Hamburg kan väl hamburgare passa..?

hamburgare, lyxlagat, frederik zäll, eskobar

Råkar det vara så att ni är hemma och vill tillreda detta så plocka fram köttkvarnen. Ca 70% högrev & 30 % lägg av nöt med största hålskivan. Se till att blanda köttbitarna på brickan innan malning så att ni får den perfekta färsen. Blanda ej, rör ej runt utan låt färsen vara helt luftig och orörd.

Är ni, som vi, ute på resande fot så kan man be om grovmalen högrev och lägg i charken. När ni väl har er färs, hemmagjord eller köpt, forma mycket försiktigt burgare med hjälp av en blöt sked. Pressa inte hårt utan forma dem bara med ytterst lätt hand till ca 2 centimeter tjocka burgare, bara så att de precis håller ihop.

Stek dem på rykande het stekhäll på grillen eller i stekpanna tills de fått en fint bränd yta och vänd dem sedan med en hård och ”vass” stekspade så att stekytan inte fastnar på stekhällen. Krydda med salt och peppar på båda sidor under tiden ni steker.

Serveras med goda bröd och tillbehör efter smak och tycke. Picklad rödlök, färskost med jalapeños, feferoni, saltgurka, bacon, cheddar… Tänk fritt och lämna ketchupen i kylskåpet! :-)

orange eskobar

Ta hand om er därute!

//Frederik