Annonsen laddas.

Sista inlägget på denna blogg

29 augusti 2016 1 kommentar
BUFFÉ M.M. / DESSERTER OCH GODIS / FÅGELRÄTTER / FISK OCH SKALDJUR / MAT FRÅN ITALIEN / NÖT, FLÄSK & VILT / ÖL, VIN OCH WHISKY / ÖVRIGA INLÄGG / PASTARÄTTER / SMÅRÄTTER / SOPPOR

Det är faktiskt med lite känsla av vemod som jag skriver mitt sista inlägg här på Allt Om Mat. Jag ville inte sluta, men jag hade tyvärr inget val. Cheferna har sagt sitt och då blev det så här.

Som ni säkert redan vet så flyttar jag över bloggandet till egen regi. www.lyxlagat.se är i full fart redan och jag hoppas verkligen ni tar er tid att hälsa på mig där, dag efter dag, vecka efter vecka, månad efter månad. Där kommer det hända massor av roliga saker och där bloggar jag med samma lycka och passion som jag försökt göra här på Allt Om Mat sedan 2008.

Viktigt att nämna är också det att mitt galet stora arkiv här på Allt Om Mat flyttar med mig, så allt det gamla kommer inom kort att finnas på Lyxlagat.se

Bara så ni på Bonnier vet – jag förväntar mig en feeet guldklocka efter mina tusentals inlägg under dessa 8 år!!!

www.lyxlagat.se

Väl mött på nya LYXLAGAT – tack för tiden på Allt Om Mat!

//Frederik Zäll

Annonsen laddas.

Nyhetsmorgon i morgon, lördag

19 augusti 2016 Skriv en kommentar
ÖL, VIN OCH WHISKY

Hej vänner,

I morgon dyker jag upp i rutan tillsammans med Jeppe Börjesson igen. Det är Cajun Crawfish Boil som gäller, jag ska dock inte koka levande kräftor i rutan – kanske lite för magstarkt för vissa tittare. Däremot så ska jag visa hur man vänder ihop en helt magiskt god Crawfish med majs, apelsin, cayenne och annat smått och gott! Vi ses!!

IMG_5447

Glöm inte bort att bloggen här på Allt Om Mat flyttar över till www.lyxlagat.se i och med den sista augusti. Väl mött där gott folk!

//Frederik

Annonsen laddas.

Grillad högrev med gorgonzola

15 augusti 2016 Skriv en kommentar
NÖT, FLÄSK & VILT

lyxlagat, grill, weber 1

Ja, men då var man tillbaka i vardagen igen då vänner! Vi har haft en helt otroligt vacker sommarsemester i skärgården. (I vanlig ordning, haha!)

Egentligen var vi tillbaka förra veckan redan, men lite stress, strul och inskolning på dagis gjorde att vi tog chansen att köra en lite semesterförlängning i helgen och vädret log mot oss igen. Magiskt!

Varmdo bryggeri, ingaro pale ale, lyxlagat

Jag passade på att testa lite öl från Värmdö Bryggeri och hade bland annat med mig denna trevliga Ingarö Pale Ale, en ofiltrerad ofiltrerad single hop, god ale. Fin beska och trevligt med fällningen som ger mycket till smaken.

lyxlagat, grill, weber 2

Givetvis passade jag även på att dra fram Webern på klippan och slå mig ner tillsammans med världens vackraste utsikt.

På grillen denna dag hamnade en mörad skiva högrev som jag kryddade riktigt rejält med flingsalt och nymald svartpeppar. Lite olivolja på och sedan bara vila medan grillen blir het.

Även grön sparris och en liten citronhalva fick känna grillgallrets hetta!

Grilla högreven på ruskigt hög värme, 3 – 4 minuter per sida (beroende på tjocklek), grilla även sparris och citron till fin färg.

Pressa citronen över köttbiten och låt vila i lite folie i 5 minuter. Skiva köttet i tunna, tunna skivor och servera på grillat/rostat bröd med olivolja, romansallad, skivad tomat, gorgonzola, grillad sparris, salt och peppar.

Sååå enkelt, men helt och hållet magiskt!

Adelsö – Lökaö

1 augusti 2016 Skriv en kommentar
Uncategorized

Hej vänner, en snabb skärgårdshälsning från Lökaö/Kåksna med en Adelsö Lazy Afternoon.


Ruskigt fin vik och en ruskigt trevlig ale med riktigt fina sommartoner av frisk citrus och solvärmd hö. Kanonfin!

Skål på er, snart är kag tillbaka i fullt tempo! :-)

//F