Skala potatis

Frederik Zäll

Morsning vänner!

Nu ska jag skala potatis i Utö Gästhamn. Livskvalitet av högsta klass! Matjessill, gräslök, gräddfil, nubbe & pilsner. Hahah!!! Livskvalle som sagt!!!

Må gott alla där ute, vi hörs snart igen!

//Frederik

20140709-173416-63256325.jpg

Ouvertyr Ripasso Valpolicella Classico Superiore

Jojo, fint ska det vara! Det namnet går inte av för hackor, haha! :-) Jepson & Löfmark står för detta vin som nu landat i Systembolagets beställningssortiment. Jepson & Löfmark har dessutom för avsikt att tonsätta varje vin de släpper och det hela ska bli en musikalisk vinresa. Glädje! Att blanda livets njutningsämnen vin och musik är ju sannerligen aldrig fel.

Utöver den uppenbara glädjen med en Ripasso Valpolicella Classico Superiore så är det också otroligt kul att det är min gamle vän Jepson som ligger bakom det hela. Jepson stod bakom gitarren i The Ark och tillsammans med mitt band Eskobar blev det en väldans massa gig och skratt tillsammans. Nu har jag äntligen fått hem vinet och firar in min och min fru’s semester med det. Skål! :-)

ouvertyr jepson lyxlagat, frederik zäll

Ouvertyr Ripasso Valpolicella Classico Superiore (78278)

14% alkoholhalt, 149:-

Mörka bär, peppriga och kryddiga toner och en rejäl dos fat. Jag tänker direkt att jag vill ha rucola för att möta upp pepprigheten och gärna också en grillad, välkryddad biff. Lång och trevlig eftersmak av jordighet och fina mineraler. Riktigt bra. Jisses va kul!!

Grattis Jepson! Trevlig semester på er, jag tittar som vanligt in då och då med rapporter från skärgården! :-)

//Frederik

Vinnaren av förra månadens tävling

Dag tre denna månad när det gäller information och kulinaritet gällande tävlingen som jag håller i tillsammans med några andra glada matbloggare i samarbete med Robertson Winery.

Förra månaden var huvudråvaran Lax och den skulla matchas med Robertson Chardonnay och vinnaren som just korats går under namnet Chiliconkarin. Hennes riktiga namn är Karin Walker. :-) Stort grattis!!!

lax robertson lyxlagat chiliconkarin

Bidraget som Karin lämnat in som i sin tur gav henne ett finfint pris från Kitchen Aid var ett recept som innehöll fylld bakpotatis med prästost och gräslök, lågtempad lax, gurksallad med körvel, citron och honung och en kall sås med grovkornig senap och körvel. Grymt bra tycker vi!

Vill ni vara med i denna månads tävling så är det Färskpotatis som gäller. Läs mer genom att klicka på bannern nedan;

robertson farskpotatis lyxlagat

 

 

 

Mitt recept på Färskpotatis

Javisst, idag är det alltså dags att presentera mitt recept som jag tagit fram för att matcha färskpotatis med Robertson Chardonnay. Helt magiskt gott kan jag meddela! :-)

lyxlagat, färskpotatis, robertson winery

FÄRSKPOTATIS I BACON

20 små kokta, kalla färskpotatisar med skal
20 skivor bacon
2 kvistar rosmarin
1 citron
Kryddblandning:
1 msk ströbröd
1 msk paprikapulver
1 tsk svartpeppar
½ msk lökpulver
1 krm cayennepeppar

Repa bladen från rosmarinkvistarna och hacka dem fint. Lägg ut alla baconskivor bredvid varandra och strö över rosmarinhacket. Rulla in de kalla kokta potatisarna i varsin baconskiva.

Blanda ströbrödet med kryddorna och rulla baconpotatisarna i blandningen.

Hetta upp en grill till rykande het (eller ugn) och grilla potatisarna på direkt värme, det vill säga rakt ovanför de heta briketterna. Vänd ofta tills baconet blivit riktigt krispigt och fint runt om, se dock till att inte baconet lossnar från potatisarna, vänd varsamt.

Pressa över rikligt med citronsaft och servera som snacks med lite bbq-sås att dippa i, eller servera härligheten till en finfin grillad köttbit.

Jag valde att grilla sparris och kalvschnitzel som serverades på en bädd av vacker grön sallad med miniplommontomater. Toppa med finfin olivolj, citronsaft, salt & svartpeppar.

Vill ni vara med och tävla om en Kitchen Aid så är det bara att ta er till all tävlingsinformation genom att klicka på bannern nedan. Där finner ni även grymt bra recept från kära bloggkollegor, lycka till!

robertson farskpotatis lyxlagat

Robertson, Ny tävling!

Då var det dags för en ny tävling med Robertson Winery. Varje månad är det en ny råvara som ska passas ihop med ett vin från Robertson. Månadens råvara är Färskpotatis och det gäller att matcha den med Robertson Chardonnay.

Klicka på bannern nedan för att läsa mer om hur ni tävlar och vad ni kan vinna. Lycka till! I morgon presenterar jag mitt recept på denna månads råvara (färskpotatis) och på torsdag är det dags att avslöja vem som vann förra månadens tävling.

robertson farskpotatis lyxlagat