Annonsen laddas.

BBQ-Bok med Aftonbladet

29 juni 2016 Skriv en kommentar
ÖVRIGA INLÄGG

Hej på er käraste läsare,

Idag vill jag tipsa er alla om att min bok BBQ – Amerikansk Barbeque, Öl & Bourbon finns att inhandla för några ynka riksdaler (129 stycken tror jag närmare bestämt) tillsammans med Aftonbladet. Så otrooooligt kul! Läs mer här>>

bbq-aftonbladet.-lyxlagat

Annonsen laddas.

Svinninge EKG

27 juni 2016 Skriv en kommentar
ÖL, VIN OCH WHISKY

Hej vänner,

Hoppas midsommarfirandet var ljuvligt, välsmakande och skoj! Jag har varit i skärgården som vanligt och dessutom hunnit testa mitt kommande öl Svinninge EKG som släpps om precis en vecka den 4/7. Så sjuuuukt kul!!! :-)

banner lyxlagat

Idag fick jag dessutom produktbilden från Systembolaget där en flaska varit på äventyr för fotografering. Klicka på bilden nedan för att komma till ölets sida på Systembolaget, eller klicka på Svinninge Ölkompani för att se filmer från tillverkningen.

Så här beskrivs ölet enligt Systembolaget;

”Maltig, nyanserad smak med inslag av torkade fikon, choklad, gräddkola, nötter och sirapslimpa. Serveras vid 10-12°C till rätter lamm- eller nötkött, eller som sällskapsdryck.”

Svinninge EKG liten

 

Annonsen laddas.

Midsommarsillarna vänner

22 juni 2016 Skriv en kommentar
FISK OCH SKALDJUR

Akers-kanal-lyxlagat

Nu är det alltså dags vänner, det är bara att skriva på shoppinglistan och börja fixa och trixa, Midsommaren knackar på dörren! :-)

SKÅNSK SENAPSSILL

1 burk inläggningssill
1/2 dl senap (söt, icke grov)
1/2 dl grov skånsk senap
0,75 dl farinsocker
1 tsk vitvinsvinäger
1/2 dl rapsolja
1/2 dl finskuren dill
1/2 dl hackad salladslök
2 msk gräddfil

Låt sillen rinna av och torka den lätt med lite hushållspapper. Skär den i goda munsbitar.

Vänd med säker och lycklig hand ihop de två senapsorterna, farinsocker, gräddfil och vinäger i en stor bunke. Vispa därefter droppvis ner oljan under omrörande. Tillsätt även den fint skurna dillen och salladslöken skuren i tunna, tunna små skivor.

Smaka av såsen med salt och svartpeppar. Är den riktigt, rysligt god så är det ju bra! Vänd försiktigt ner sillen.

Låt sillen dra i en burk med tätslutande lock i ett dygn i kylskåpet innan glädjande förtäring.

Ni har väl inte missat att Lyxlagat.se har slagit upp portarna?
Klicka på bilden nedan för ett besök.

banner lyxlagat

HUSFRUSILL

250 g matjesfiléer
2 msk chilisauce
1 dl lättmajonäs
½ dl gräddfil
1 liten gul lök
1 litet knippe färsk dill
1 dl cornichoner och syltlökar, grovt hackade
Nymald svartpeppar

Skala och hacka löken finfint och skär dillen precis lika finfint.

Skölj sillen och torka av den med hushållspapper. Skär filéerna i bitar.

Blanda chilisauce, majonäs, gräddfil med finhackad lök, dill och grovt hackade cornichoner och syltlökar. Krydda med svartpeppar och blanda väl.

Sist men inte minst ska givetvis sillen ner i blandningen. Blanda återigen väl, men gör det mycket försiktigt.

Täck med lock och låt glädjen dra i två dygn i kylskåp.

Helt otroligt, otroligt gott!

LIME- & PEPPARROTSSILL

1 pkt 5-minuterssill
1 burk cantadou färskost med smak av pepparrot
1 dl lätt crème fraiche
1 lime, zest & juice
½ tsk salt
1 msk flytande honung
2 tsk riven färsk pepparrot

Denna weissbier tycker jag passar perfekt eftersom man kan ana lime I bade smak och doft. Klockrent till den limesyrliga sillens tillredande. Grymt fin låt ocksp, men det är inte så konstigt när Mr Simon står för verket.

Blanda allt förutom sillen till en slät smet. Skär sillen i små goda bitar och vänd varsamt ned bitarna i pepparrotssmeten.

Serveras direkt om så önskas, men mår också mycket bra av att dra några timmar.

Inkokt lax och jordgubbsallad

20 juni 2016 Skriv en kommentar
BUFFÉ M.M. / FISK OCH SKALDJUR

God måndag vänner,

I lördags var det åter dags att fixa och trixa på TV4 Nyhetsmorgon tillsammans med Jeppe Börjesson och temat för dagen var sommarmat. Givetvis passar det perfekt inför stundande Midsommar, men funkar så klart till vilken somrig buffé som helst. TV4 samlar klippen på sin sajt, men jag saknar själv klippet för den inkokta laxen. Givetvis så bjuder jag er på receptet ändå, klicka på bilden nedan för att läsa receptet!

lyxlagat.se, nyhetsmorgon, tv4, midsommar, frederik zäll

Först ut har vi den inkokta laxen, under veckan kommer även fransk rostbiff, färskpotatissallad, rökta räkor, ailoi och sillar att bjudas recept. Välkomna till min nya sajt www.lyxlagat.se – vaaarje dag!

//Frederik