Annonsen laddas.

Nyhetsmorgon i morgon, lördag

19 augusti 2016 Skriv en kommentar
ÖL, VIN OCH WHISKY

Hej vänner,

I morgon dyker jag upp i rutan tillsammans med Jeppe Börjesson igen. Det är Cajun Crawfish Boil som gäller, jag ska dock inte koka levande kräftor i rutan – kanske lite för magstarkt för vissa tittare. Däremot så ska jag visa hur man vänder ihop en helt magiskt god Crawfish med majs, apelsin, cayenne och annat smått och gott! Vi ses!!

IMG_5447

Glöm inte bort att bloggen här på Allt Om Mat flyttar över till www.lyxlagat.se i och med den sista augusti. Väl mött där gott folk!

//Frederik

Annonsen laddas.

Grillad högrev med gorgonzola

15 augusti 2016 Skriv en kommentar
NÖT, FLÄSK & VILT

lyxlagat, grill, weber 1

Ja, men då var man tillbaka i vardagen igen då vänner! Vi har haft en helt otroligt vacker sommarsemester i skärgården. (I vanlig ordning, haha!)

Egentligen var vi tillbaka förra veckan redan, men lite stress, strul och inskolning på dagis gjorde att vi tog chansen att köra en lite semesterförlängning i helgen och vädret log mot oss igen. Magiskt!

Varmdo bryggeri, ingaro pale ale, lyxlagat

Jag passade på att testa lite öl från Värmdö Bryggeri och hade bland annat med mig denna trevliga Ingarö Pale Ale, en ofiltrerad ofiltrerad single hop, god ale. Fin beska och trevligt med fällningen som ger mycket till smaken.

lyxlagat, grill, weber 2

Givetvis passade jag även på att dra fram Webern på klippan och slå mig ner tillsammans med världens vackraste utsikt.

På grillen denna dag hamnade en mörad skiva högrev som jag kryddade riktigt rejält med flingsalt och nymald svartpeppar. Lite olivolja på och sedan bara vila medan grillen blir het.

Även grön sparris och en liten citronhalva fick känna grillgallrets hetta!

Grilla högreven på ruskigt hög värme, 3 – 4 minuter per sida (beroende på tjocklek), grilla även sparris och citron till fin färg.

Pressa citronen över köttbiten och låt vila i lite folie i 5 minuter. Skiva köttet i tunna, tunna skivor och servera på grillat/rostat bröd med olivolja, romansallad, skivad tomat, gorgonzola, grillad sparris, salt och peppar.

Sååå enkelt, men helt och hållet magiskt!

Annonsen laddas.

Adelsö – Lökaö

1 augusti 2016 Skriv en kommentar
Uncategorized

Hej vänner, en snabb skärgårdshälsning från Lökaö/Kåksna med en Adelsö Lazy Afternoon.


Ruskigt fin vik och en ruskigt trevlig ale med riktigt fina sommartoner av frisk citrus och solvärmd hö. Kanonfin!

Skål på er, snart är kag tillbaka i fullt tempo! :-)

//F

Södra släpper finöl

15 juli 2016 Skriv en kommentar
ÖL, VIN OCH WHISKY

Södra Maltfabriken står för en hel del ruskigt bra öl, till exempel Södra Passion som är en helt grymt bra ale med friska sommartoner som man bara vill ha mer och mer av.

Nu är det dags för Södra Jura Island Glory.


Bolaget beskriver den enligt följande;

Nyanserad, fruktig smak med tydlig beska, inslag av ananas, surdegslimpa, örter och apelsinskal. Serveras vid 8-10°C till rätter av lamm- eller nötkött, eller som sällskapsdryck.

En riktigt fin ale med lätt touch av rökighet. Priset ligger på 19,90 kr för en 33cl, ölet finns i beställningssortimentet, det är bara att beställa, passa så klart på att beställa hem några flaskor Svinninge EKG också, glädjeliv!!! :-)

Har ni otrolig tur så finns det några flaskor Svinninge Bullet att göra privatimport på, görs via bolagets hemsida. Då ligger priset på ca 10, 70 per flaska. 👍👍👍

//F