Avokado toast

Avokado är en frukt som går att variera i det oändliga. Själv brukar jag göra mest smoothies och olika former av röror. Där bland guacamole. Men här gör jag min favorit, avokado toast.

LTCH7777

CFKQ8416

Här har jag gjort 2 olika. Passar lika bra till frukost, lunch eller mellanmål.

Avokado toast, 2 st – 10 min

1 avokado

1 tsk citron, saft

1 krm chiliflakes

3 skivor hackad chili, färsk

1 krm sesamfrön, rostade

1 krm salt

1 krm svartpeppar

2 skivor lingon grova

1 tsk olivolja, stekning

 Gör så här:

Stek brödet i olivolja tills gyllene. Mosa under tiden ena halvan avokado med chiliflakes, citron, salt och svartpeppar. Den andra halvan avokado hyvlas med osthyvel tunt. Mosa nu med gaffel avokadoröran på ena brödskivan och lägg försiktigt den hyvlade avokadon på andra skivan. Toppa med sesamfrön.

Dom här går att variera precis efter tycke och smak. Prova att addera lök i olika former, andra citrusfrukter eller tomater.

Låt det smaka!

LOADING..