Zucchini – gräddkokt med dill

7 augusti 2014 Skriv en kommentar
Allmänt / Tillbehör

Annonsen laddas.

Zucchini, eller squash som det också heter, har bästa säsongen just nu. De är lätta att odla och hemmaodlingarna svämmar nästan över av denna goda och användbara grönsak. Här har jag gjort gräddkokt zucchini med dill och det är ett perfekt tillbehör till grillad, stekt eller ugnsbakad fisk. Vi gjorde ugnsbakad lax och kokt färskpotatis. Från trädgårdslandet fick vi inte bara zucchinin utan även dill och färsk oregano.

Jag har inget exakt uppmätt recept men så här ungefär gjorde jag:

Gräddkokt zucchini

  • 2 små zucchini – ca 300 g
  • 1 msk smör
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 dl visp-eller mellangrädde
  • 1/2 tsk salt
  •  rivet skal av 1/2 citron
  • 2 tsk pressad citron
  • 1/2 dl färsk finklippt dill

Skär zucchinin i tärningar, ca 1-2 cm stora. Hetta upp smör i en kastrull. Lägg i de tärnade zucchinin och fräs under omrörning ca 1 minut. Rör ner vetemjöl och tillsätt grädden. Låt det småputtra ca 3 minuter. Smaksätt med salt och citron och blanda ner dill. Vill man ha peppar passar cayennepeppar bäst.

Zucchini

Zucchini in cream

Zucchini med lax