Äggsallad med gurka, selleri och kapris

Recept på äggsallad till brunch eller lunch.

Foto: Charlotte Jenkinson

Recept på sallad med ägg, gurka, selleri, kapris och snabbpicklad lök.

Recept på en lättlagad rätt som passar som en del av en brunch, vårlunch eller på en vårbuffé. Börja med att lägga löken i het vinägerlag så den får dra medan du gör resten av salladen.

Äggsallad till 2 personer:

Snabbpicklad lök:

  • 2-3 schalottenlökar
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 1/2 msk råsocker
  • en nypa nymald svartpeppar

Till salladen:

  • 2 gemsallad eller små romainsalladshuvuden
  • 3-4 ägg
  • 2 stjälkar bladselleri
  • 1/2 gurka
  • 2 msk finhackad dill
  • 1 dl majonnäs
  • 2 msk kapris
  • 4-5 rädisor
  • cayennepeppar

Skala och strimla lökarna tunt. Lägg dem i en skål. Koka upp vinäger, socker och peppar. Häll lagen varm över löken i skålen och låt den stå.

Skölj salladen och låt den rinna av. Koka äggen 4-5 minuter, spola dem i kallt vatten och låt dem ligga i kallt vatten så de kallnar. Skala och dela äggen.

Finstrimla selleristjälkarna och finhacka gurkan. Blanda det med finhackad dill, majonnäs och kapris.

Lägg upp salladsbladen på ett fat. Fördela gurkblandningen över, lägg på ägghalvorna, strö över den picklade löken, fint skurna rädisor, extra kapris och lite finmald cayennepeppar. Servera med gott bröd.

Recept på lättlagad brunchrätt.

Foto: Charlotte Jenkinson

Perfekt rätt till brunch, lättare lunch eller på buffé.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..