Alla Hjärtans Dag-tips: Hemmagjorda geléhjärtan

Andreas Ivarsson

Hur överraskar man någon på Alla Hjärtans Dag? Hemmagjorda geléhjärtan är ett bra sätt och det är inte speciellt svårt heller. Se hur jag gör i videon och receptet hittar du nedan.

Ingredienser geléhjärtan

10 gelatinblad (finns även vegetariska)
100 gram hallonpuré (pressa cirka 200 gram hallon igenom en sil så du får bort alla kärnor)
2,5 deciliter strösocker
1 deciliter vatten
0,5 deciliter vit sirap (den där genomskinliga)
1 tesked citronsyra
Strösocker till ”garnering”
Rapsolja

1 form att gjuta dina geléhjärtan i (jag använder isform från IKEA)

Så gör du geléhjärtan

1. Förbered hallonpuré och lägg gelatinblad i kallt vatten.

2. Pensla formen med rapsolja, både botten och kanterna.

3. Koka upp vatten och strösocker, tillsätt vit sirap och låt det koka tills det blivit 150 grader.

4. Häll i hallonpurén och vispa runt, låt det koka till 125 grader.

5. Ta grytan från spisen och vispa i gelatinbladen (som du tagit upp från vattnet) och citronsyra, låt det sen svalna till 55-60 grader.

6. Häll i ”hallonsoppan” i formen, låt det svalna ordentligt i kyl eller i rumstemperatur.

7. Ta loss dina hjärtan och rulla i strösocker när hjärtan är tillräckligt fasta.

Från början kommer receptet från Mia Öhrn.