Bästa pajen till midsommar

Andreas Ivarsson

Bästa pajen till midsommar

Bästa pajen till midsommar är självklart en Rabarber- och jordgubbspaj! Midsommarafton är bara två dagar bort och kanske är du lika stressad som jag? Vad ska vi äta egentligen? Trots att mat på midsommarafton är väldigt traditionell finns det väldigt många val att göra.

På en punkt är jag säker, efterrätten! Här får du ett recept på bästa pajen till midsommar och självklart använder man svenska jordgubbar och rabarber!

Receptet kommer från min fru Emma (följ hennes bloggäventyr på inredningsbloggen Äntligen Emma) och det är alltid hon som står för denna underbara paj!

Recept på Emmas Rabarber- och jordgubbspaj

200 C 30-40 min

Deg:
200 g smält smör
5 dl mjöl
1 dl socker
½ tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker

Fyllning:
600 g rabarber + jordgubbar
1½ dl socker
2 msk potatismjöl

Så här gör du:

1. Smält smöret på svag värme. Låt svalna.

2. Skär rabarber + jordgubbar. Blanda mjöl, första mängden socker och bakpulver.

3. Häll i smöret och arbeta ihop degen. Tumma ut degen i en pajform (2/3 av degen) och strö över potatismjölet.

4. Lägg ut rabarber och jordgubbar och varva med socker.

5. Rulla ut resten av degen i remsor och lägg dem korsvis över pajen.

6. Grädda i ugnen 30-40 minuter och sedan är pajen redo att ätas.