Rabarberkaka med mandelmassa

Jag har fått tag i årets första rabarber och då blev det denna rabarberkaka! Jag bakade den med farinsocker och mandelmassa för mer karaktär. Så god!

Rabarberkaka med mandelmassa

rabarberkaka mandel

• 2 stora rabarber
• 100 g rumsvarmt smör
• 1,5 dl farinsocker
• 2 ägg
• 50-75 g mandelmassa
• 2,5 dl vetemjöl
• 1,5 tsk bakpulver
• 1 tsk vaniljsocker
• 0,5 dl mjölk

• Florsocker till garnering
• Mandelflagor

Gör rabarberkakan så här:

Sätt ugnen på 175 grader.
1. Skala rabarbern om det behövs och skär den i stavar.
2. Rör smör och socker poröst med elvisp. Rör i äggen, ett i sänder och riv sen ner mandelmassan. Rör runt.
3. Blanda i mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en annan bunke och blanda ner rabarbern i mjölblandningen. Blanda sen ned i smeten med mjölken.
4. Smöra och bröa en springform, ca 20 cm bred. Fyll formen med smet och tryck ner rabarbern och strö över mandelflagorna. Grädda mitt i mitten av ugnen i ca 30 minuter. Låt svalna och pudra över florsocker innan servering.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..