Ananaspaj med kokos

Ananaspaj! Jag blev så glad när jag hittade den här pajen i arkivet, jag hade helt glömt bort ananaspaj och hur gott det är. jag har också gjort ett superenkelt pajskal som du blandar direkt i kastrullen och sen trycker ut i pajformen. Hur smidigt? ;P Den här kommer jag baka så fort jag kommer över en ananas!

ananaspaj recept

ananaspaj recept

Ananaspaj med kokosflagor

Ca 8 bitar

Pajskal:

  • 150 g smör
  • 1 dl socker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 krm salt

Fyllning:

  • 2 dl crème fraiche
  • 400 g färsk ananas eller 400 g krossad avrunnen ananas
  • 1 ägg
  • 0,75 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl  stora kokosflagor

Gör ananaspajen så här:

  1. Värm ugnen till 175 grader.
  2. Smält smöret och blanda i socker, mjöl, bakpulver och salt. Tryck ut den i en pajform, ca 22 cm stor.
  3. Skär ananasen i mindre bitar. Blanda alla ingredienser till fyllningen i en bunke och vänd sist ner ananasen. Häll över i pajskalet och grädda i ca 40 minuter. När det är 5 minuter kvar strör du över stora kokosflagor som får rostas de sista minutrarna. Ta ut och låt svalna lite. Servera med glass eller grädde.

ananaspaj recept

 

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Tårta med passionsfrukt

Passionsfruktstårta med mascarponekräm på en mazarinbotten med mandelmassa. Bottnen är jättesaftig och enkel att baka och dessutom glutenfri. Baka två bottnar och dubbla krämen om du vill göra en högre tårta till fler.

passionsfrukt tårta

Foto: Helen Pe

Mazarintårta med passionsfrukt

8 20 min + 30 min i ugn

Till 10 bitar:

  • 275 g mandelmassa
  • 1 citron
  • 1 tsk kardemummakärnor
  • 125 g smör, rumsvarmt
  • 3 ägg
  • 4 msk mandelmjöl
  • 1/2 dl hackade pistaschnötter
  • 1 krm salt

Mascarponekräm:

  • 200 g mascarponeost
  • 1 1/2 dl syrad grädde (30 %)
  • 1/2 dl florsocker
  • 1/2 dl pressad citron

Garnering:

  • 3 passionsfrukter
  • Hackade pistaschnötter
  • Myntablad

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°. Riv mandelmassan. Skölj citronen i ljummet vatten. Riv skalet. Stöt kardemumman i en mortel.
  2. Blanda mandelmassa, kardemumma och smör. Tillsätt äggen, ett i taget. Blanda i mandelmjöl, citronskal, pistaschnötter och salt. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 22 cm i diameter.
  3. Grädda mitt i ugnen ca 30 min tills kakan är gyllene och inte kletig i mitten. Låt kallna.
  4. Mascarponekräm: Vispa ihop alla ingredienser med elvisp till en bredbar kräm.
  5. Bred krämen över mazarinkakan och fördela passionsfrukt och hackade pistaschnötter över. Garnera med myntablad.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..